Ben işletmenizin tüm dijital dönüşümünü anahtar teslim tamamlar ve destek veririm.

 




Ben İşletmenizin Dijital Dönüşümünü Yaparım


Bir işletme için en önemli adımlardan biri webde görünür olabilmektir.
İşletmenizi internete taşımadan önce bilmeniz gerekenleri bu yazı altında sizler için toplamaya çalıştım.
İşletmenizin dijital dönüşümüne nasıl ve nereden başlamalısınız ?
İşletme envanterinizin e-ticaret web sitesini kurarken nelere dikkat etmelisiniz ?

Şimdi ilk baştan İşletmenizin web sitesini nasıl oluşturacağınızdan başlayalım.

Dijital dönüşüm:



İşletme veya markaya ait tüm verilerin internet ortamına taşınarak, tanıtım, pazarlama, satış, reklam, yeni müşterilere ulaşma ve marka bilinirliğini artırma olarak tanımlayabiliriz.
Dijital dönüşümü başlatmadan önce bu alanda ihtiyacınız olan tüm gereksinimleri ve piyasa araştırmasını iyi yapmalı ve ihtiyacınız olandan fazlasına para harcamamalısınız. Eğer bir dijital dönüşüm alt yapısı hakkında detaylı bilgiye sahip değilseniz işin uzmanından destek alabilirsiniz.


Web sitesi alt yapısı ve kurulum:



Web sitesi yapımına geçmeden önce en önemli adım domain adresidir. 
Alan adınız işletmenizin adını veya kategorisini mutlaka yansıtmalıdır. 
Örneğin, bir pastane açacaksanız, faydoanpasta.com v.b. bir isim tescil ile domain adresiniz markanızı ya da işletmenizi tamamen yansıtmalıdır. 
Daha sonra bir web hosting firmasından bir alan adı ve hosting paketi almalı ve bu hosting üzerine sitenizi kurmalısınız. 
Sitenizi tasarlarken ana sayfanızda tüm içeriğinize yer vermeli ve iletişim harita telefon gibi müşterilerin işletmenizle ya da markanızla hemen iletişime geçebileceği seçenekleri ana sayfada yerleştirmelisiniz. 
Ana sayfa feed akışında işletmenizin sunduğu tüm hizmet ve ürün içerikleri hakkında bilgi vermelisiniz.






Haritalarda işletmenizi oluşturun:



Google yandex veya bing gibi büyük arama motorlarının sunduğu haritalar hizmetine işletmenizi eklemeli ve bu işletme girişleri bilgisini eksiksiz doldurarak insanların işletmenize nasıl ulaşacağını yol tarifi bilgilerini ve envanterinizde neler bulunduğunu haritalarda detaylı şekilde paylaşmalısınız?

Önemli not: İphone haritalar uygulmasında işletmenizin bulunabilir, yorum ve değerlendirmelere açık olması için, foursqare uygulaması üzerinden işletmenizi doğrulamalı ve onaylatmalısnız.

Sosyal Medya hesaplarının oluşturulması:

 
İşletmenizin olmazsa olmazı olan web sitenizin ardından yine olmazsa olmazı dediğimiz sosyal medya hesaplarının oluşturulması ve profil bilgilerinin işletmenize uygun olarak tanımlanması gerekir.
Bir işletmenin web sitesi ve sosyal medya hesapları, işletmenizin içeriği ürünleri, envanteri ve oluşturabileceği portföyü mutlaka yansıtmalıdır.


Sosyal medya hesaplarınızda ürün kataloğunuzu envanterinizi sattığınız ürünlerin özelliklerinden çok satın alan insanların hayatında neyi kolaylaştıracağını anlatmalısınız.
Unutmayınız ki amazon bu satış yöntemi ile dünyada ilk sırada yer almaktadır. 
Ayrıca sosyal medya hesaplarınızda işletme kategorinizi mutlaka belirtmelisiniz ve benzer işletmeleri takip etmelisiniz. 
Algoritmalar sizi, kategorilerden ve paylaşımlarınızın açıklamalarından tanırla ve buna göre uygun demografinizi işlerler.

Bir işletmeniz var ise aşağıdaki tüm başlıklarda sosyal medyalarınızın bulunması mutlaka önem taşır.
Twetter (X) instagram, pinterest, facebbok, youtube,linkedin,whatsaap busines, telegram ve whatsaap kanalınız özellikle bulunmalıdır.

Pazar yerleri kurulumu ve envanteri satışa açmak

İşletmenizi dijital dönüşümü tamamlandıktan sonra mutlaka yüksek trafik alan pazar yerlerinde işletmenize ait mağazanızı açmanızı şiddetle tavsiye ederim. 
Tüm pazar yerlerinde mağaza açmak ücretsizdir. 
Bu pazar yerlerine tüm envanterinizi ekleyin anahtar kelime dizinli, ürün açıklamalarınızı mutlaka girin. Amacımız buralardan satış yapmaktan ziyade marka bilinirliğinizi ve ürünlerinizi tanıtmak için ve web sitenize trafik çekmek için faydalı bir yerdir. 
Ben dijital dönüşümünü yaptığım işletmelerin amazon mağazasını mutlaka açarım.





Dijital dönüşümde istikrarlı olmalısınız.

Tüm bu alt yapıyı hazırlayıp start verdikten sonra ki aşamada en önemli konu bu web sitesi ve sosyal medya hesaplarınızda istikrarlı bir şekilde işletme kategorinize uygun veri girişleri yapmalısınız.

Nasıl ki; fiziksel işletmenizi her gün kepengini kaldırıp dükkanı açıyor ve gün boyu müşteri gelmesi için çabalıyor ve aktif bir şekilde işletmenize enerjinizi ve zamanınızı aktarıyorsanız.
Dijital işletmeleriniz içinde aynı eforu sarfetmeli gün de en az birer paylaşım tüm dijital sayfalarınıza girmeli zamanız yok ise planlama yapmalısınız.
Bilmenizi isterim ki; işlek bir ana caddenin en iyi lokasyonunda işletmeniz var ise bu caddeden geçen herles sizi tanır ve işletmenize ihtiyaçları için uğrayabilir.
Ancak 100 yıl yaşasa dahi işletmenizin önünden geçmeyecek insanlara da görünür olabilmek, işletmenizi tanıtabilmek ve marka bilinirliğinizi artırabilmek için mutlaka sosyal medya hesaplarınızı aktif kullanmalı ya da işi bilen bir uzmandan destek almalısınız.

Yine unutmamanızı dilerim.
Dijital işletmeleri bugün açıp yarın dönüşüm almanız mümkün değildir. 
Ne kadar istikrarlı ne kadar güven verici ve marka bilinirliğinizi ne kadar artıracak çalışmalar ve paylaşımlar yaparsanız bu derecede dönüşümlerinizi kısa sürede artırabilirsiniz.


Yukarıda bahsettiğim başlıkları kendiniz yapabilir bir uzmandan yardım alabilirsiniz. 
İşletmenizin dijital dönüşüm sürecini benimle birlikte başlatabilirsiniz. 
Dijital dönüşüm projeniz için detaylı görüşme sağlayabilirsiniz. 
Piyasa dinamiklerini karşı müşterilerimi koruyan ve fiyat performans açısından istediğinizi size teslim edebilecek bilgi birikim ve deneyimimden faydalanarak işletmenizin dijital dönüşüm sürecini birlikte tamamlayabiliriz.

Dijital dönüşüm projesi hakkında daha fazla bilgiye ihtiyacınız var ise ücretsiz danışmanlık ve destek almak için benimle şimdi iletişime geçebilir whatsaap kataloğumdan ürün ve hizmetlerimi inceleyebilirsiniz. ?

Buraya kadar okuyup bana zaman ayırdığınız için teşekkür ederim.


{getButton} $text={ Whatsapp} $icon={ cart } $color={ Hex Color } 
FAYDOAN

Merhaba Ben FAYDOAN; Burası benim 2007 yılından beri kendim için oluşturduğum mülkiyeti bana ait özel arazim, tarihe notlar bırakmak ve özgürce yazmak için buradayım. Ayrıca hayattan öğrendiklerimi burada paylaşıyor bilgiyi toplayıp herkese dağıtıyorum. Herkes gibiyim, ben de her gün metroya otobüse biniyor akşam olunca eve dönüyorum. Semaver kiraz ağacın altında çay demleyebilirsiniz :) Arazimde keyifli zaman geçirmeniz dileğimle, Görüşüz. twitter telegram instagram facebook whatsapp

Yorum Gönder

Mesajınız bize ulaştı. Kontrol edildikten sonra yayımlanacaktır.

Daha yeni Daha eski